Bewindvoerders

Wil jij je verder ontwikkelen in jouw functie als bewindvoerder? Of wil je bewindvoerder worden? Bij Hoffelijk Financiële Zorg kun je terecht voor het behalen van jouw PE-punten, en voor het volgen van korte (online) workshops en trainingen. Daarnaast word je met onze bewindvoerdersopleidingen opgeleid tot zelfstandig bewindvoerder.

Het aantal mensen dat onder bewind staat is in de afgelopen jaren flink toegenomen. Van ongeveer 35.000 personen in 2013 naar 255.000 in 2018. In zes jaar tijd is dit een forse stijging van mensen die door schulden onder bewind komen te staan. Als bewindvoerder help je deze mensen om uit de rode cijfers te komen, en hun leven verder op te pakken.

PE-punten bewindvoerder behalen

Moet jij je PE-punten behalen om aan je jaarlijkse bijscholing te voldoen? Met Permanent Actueel biedt Hoffelijk bewindvoerders de mogelijkheid om gedurende het hele jaar up-to-date te blijven van de belangrijkste ontwikkelingen binnen je vakgebied. Permanent Actueel is een door de NBPB, NBBI, Horus (bij minimaal 3 scholingsuren) en Kiwa geaccrediteerde manier om PE-punten te behalen of aan je scholingsuren te voldoen. Je blijft permanent actueel waar en wanneer het jou uitkomt.

Online training Bewindvoerder

Tijdens de korte (online) training Bewindvoerder verdiep jij je in een specifieke richting van bewindvoering. Neem plaats in de digital classroom en volg een sessie naar keuze.

Lees meer

Permanent Actueel voor organisaties

Je hele organisatie up-to-date houden? Ook dat is mogelijk. Via de digitale leeromgeving van Hoffelijk behalen jij en je medewerkers samen jullie PE-punten. Bekijk de voordelen.

Lees meer

Opleiding Bewindvoerder

Met de bewindvoerdersopleidingen word jij opgeleid tot professioneel bewindvoerder. Je gaat aan de slag met financiële, juridische en sociale vaardigheden. Je leert hoe je het beste om kunt gaan met de schulden van je cliënt en hoe je je cliënt hierin kunt begeleiden. Daarnaast verdiep jij je in gespreksvaardigheden naar je cliënt toe. Hoe ga je om met emoties? En hoe bouw je vertrouwen op?

Bij Hoffelijk kun je kiezen uit verschillende opleidingsvormen. Zo kun je klassikale opleidingen volgen, zoals de Post-hbo-opleiding Bewindvoerder en de Basisopleiding Bewindvoerder. Daarnaast kun je ook kiezen voor een volledig digitale opleiding, door de e-Learning Bewindvoerder of losse één- of meerdaagse cursussen te volgen.

Post-hbo Bewindvoerder

Wil jij bewindvoerder worden? En ben je op zoek naar een opleiding waarin ook dieper wordt ingegaan op het ondernemen als bewindvoerder. Tijdens de Post-hbo-opleiding Bewindvoerder ontwikkel jij je snel tot zelfstandig bewindvoerder.
Lees meer

Basisopleiding Bewindvoerder

Tijdens deze verkorte variant van de Post-hbo-opleiding Bewindvoerder verdiep jij je in de taken van een zelfstandig bewindvoerder en ontwikkel je de benodigde vaardigheden die je in de praktijk kunt toepassen.

Lees meer

Cursus Bewindvoerder

In de één- of meerdaagse cursussen Bewindvoering focus jij je op een specifieke richting van bewindvoering. Kies eenvoudig één of meerdere programma’s die je wilt volgen.

Lees meer

E-Learning Bewindvoerder

Met deze e-learning ga je geheel online aan de slag met de theorie van het vak als bewindvoerder en leer je dit aan de hand van casuïstiek in de praktijk te brengen. Leer geheel in je eigen tempo.

Lees meer

ExSI-oefenexamens voor startende bewindvoerders

Wil jij als bewindvoerder starten? Via de Exameninstelling Schuld & Inkomen (ExSI) kun je je kennis toetsen. Ter voorbereiding op dit officiële examen biedt Hoffelijk je een set van drie ExSI-oefenexamens Beschermingsbewind aan. Deze bestel je gemakkelijk via onze website. Beantwoord de examengerichte oefenvragen en toets of jij goed voorbereid bent op het echte examen.

Lees meer

Hoe word ik bewindvoerder?

Bewindvoerder word je niet zomaar. Je moet namelijk over de juiste kennis te beschikken. Volgens het besluit ‘Kwaliteitseisen Beschermingsbewind 2014’ zijn er drie mogelijkheden om bewindvoerder te worden:

  • Je hebt een passende hbo-bacheloropleiding als vooropleiding gevolgd en afgerond met een diploma; of
  • Je hebt een hbo-bacheloropleiding gevolgd die niet zonder meer passend is, maar passend is te maken met het afronden van een aanvullende cursus; of
  • Je hebt een havo- of vwo-diploma óf een passende mbo-4 opleiding afgerond met twee jaar relevante werkervaring (kan ook opgedaan worden na de opleiding).

Weet je niet zeker of je de juiste vooropleiding hebt? Bekijk dit document voor de richtlijnen en neem altijd contact op met het Landelijk Kwaliteitsbureau CBM om jouw situatie voor te leggen.

Wat is een bewindvoerder?

Een bewindvoerder beschermt en ondersteunt iemand die onder bewind staat. Indien deze persoon niet in staat is zijn of haar financiële problemen op te lossen, kan er een bewindvoerder worden ingeschakeld. De bewindvoerder beheert het vermogen van de cliënt, lost de financiële problemen op en probeert deze in de toekomst te voorkomen.

Inschrijven voor opleiding Bewindvoerder

Sluit één van onze bewindvoerdersopleidingen volledig op jouw leerwensen aan? Schrijf je dan vandaag nog in via onze website. Heb je toch nog een vraag of heb je behoefte om te sparren? Neem dan gerust contact met ons op via het online contactformulier of via 010 – 760 11 03.

Inschrijven