Basisopleiding Bewindvoerder

Als bewindvoerder sta je mensen bij die door bijvoorbeeld schulden, verslaving of een verstandelijke beperking niet zelfstandig voor hun geldzaken en bezittingen kunnen zorgen. Wil jij hier een belangrijke rol in spelen? Schrijf je dan in voor de Basisopleiding Bewindvoerder. Tijdens de opleiding ga je aan de slag met de inhoudelijke en praktische kennis van het vak.

Inhoud Basisopleiding Bewindvoerder

Wanneer je de Basisopleiding Bewindvoerder gaat volgen, ontvang je voor de lesdagen online studiemateriaal, zodat je over de juiste basiskennis beschikt. Deze basiskennis ga je tijdens de lesdagen toepassen op praktijkgerichte en relevante casussen. De lesdagen worden gegeven door professionals uit het vakgebied. Zij zullen hun ervaringen met je delen en toepassen in de lesstof. Nadat je de opleiding hebt afgerond, ontvang je een certificaat van deelname.

Waarom de Basisopleiding Bewindvoerder bij Hoffelijk Financiële Zorg?

 

  • De opleiding is gericht op inhoudelijke en praktische kennis.
  • Je oefent met relevante casussen uit het werkveld.
  • De docenten zijn professionals uit het vakgebied.

Basisopleiding Bewindvoerder

€ 2.450,00 incl. btw € 2.964,50

Circa 22 uur thuisstudie

Digitaal studiemateriaal inbegrepen

Zevendaagse training van onze topdocenten

12 maanden toegang tot leeromgeving

Klassikaal

Naar de webshop

Voor wie?

Heb jij altijd al bewindvoerder willen worden of wil je je meer verdiepen in het vak? Dan ben je bij ons aan het goede adres. Met de Basisopleiding Bewindvoerder word je klaargestoomd om als professioneel bewindvoerder aan de slag te gaan. Volgens het besluit ‘Kwaliteitseisen Beschermingsbewind 2014’ zijn er drie mogelijkheden om bewindvoerder te worden:

  • Je hebt een passende hbo-bacheloropleiding als vooropleiding gevolgd en afgerond met een diploma; of
  • Je hebt een hbo-bacheloropleiding gevolgd die niet zonder meer passend is, maar passend is te maken met het afronden van een aanvullende cursus; of
  • Je hebt een havo- of vwo-diploma óf een passende mbo-4 opleiding afgerond met twee jaar relevante werkervaring (kan ook opgedaan worden na de opleiding).

Weet je niet zeker of je de juiste vooropleiding hebt? Bekijk dit document voor de richtlijnen en neem altijd contact op met het Landelijk Kwaliteitsbureau CBM om jouw situatie voor te leggen.

Programma

Het lesprogramma van de Basisopleiding Bewindvoerder bestaat uit zeven lesdagen waarin de volgende onderwerpen aan bod komen:

Beschermingsbewind (2 dagen)
Tijdens deze training nemen we je mee in de basis van bewind voeren. Je gaat aan de slag met schuldposities en het rechtssysteem waarbinnen jij je taken uitvoert.

Sociale zekerheid & belastingrecht (1 dag)
Aan de hand van klantcasussen gaan we dieper in op de materie, zodat je kennis en de regelgeving op deze gebieden weer volledig op je netvlies staan en je weet waar je op moet letten bij je cliënten.

Positief vermogen & nalatenschappen (1 dag)
Aan de hand van een casus bespreken we de verschillende onderdelen van het vermogen van je cliënt, zodat het voor jou helder wordt wat je wel en niet moet doen bij vermogende klanten.

Schulden (1 dag)
Je leert op deze dag de wettelijke vereisten van het vermogen van je cliënten kennen en gaat aan de slag met wat er in dit kader komt kijken bij het nemen van beslissingen over de schulden van je cliënt.

Effectieve communicatie & klantcontact (1 dag)
Samen kijken we naar de achterliggende theorie over communicatie en houden we elkaar door middel van rollenspellen een spiegel voor.

Ethiek & integriteit (1 dag)
Als bewindvoerder kun je voor ethische vraagstukken komen te staan. Hoe pak je dit aan? Deze dag staat in het teken van casussen en opinie. Deel waar je zelf tegenaan loopt en spar hierover met de docent en deelnemers.

Meer weten over de Basisopleiding Bewindvoerder?

Voldoe je aan de juiste vooropleiding en ben je enthousiast geworden? Schrijf je dan nu in voor de Basisopleiding Bewindvoerder! Heb je nog vragen of wil je meer informatie over de opleiding? Neem contact met ons op via 010 – 760 11 03 of het contactformulier.

Ben je benieuwd naar wat we nog meer te bieden hebben voor bewindvoerders? Bekijk dan ons volledige aanbod.
Naar de webshop