E-Learning Bewindvoerder

Wil jij in je vrije tijd een e-learning volgen om (zelfstandig) bewindvoerder te worden? Start vandaag nog met de e-Learning Bewindvoerder. Deze digitale opleiding neemt ongeveer 33 uur aan studiebelasting in beslag.

Voor wie?

De e-learning is bedoeld voor iedereen die geïnteresseerd is in het vak bewindvoering en zelf het tempo van de opleiding bepaalt. Om de e-Learning Bewindvoerder te kunnen volgen, moet je aan een van de volgende eisen voldoen:

  • Je hebt een passende hbo-bacheloropleiding als vooropleiding gevolgd en afgerond met een diploma; of
  • Je hebt een hbo-bacheloropleiding gevolgd die niet zonder meer passend is, maar passend is te maken met het afronden van een aanvullende cursus; of
  • Je hebt een havo- of vwo-diploma óf een passende mbo-4 opleiding afgerond met twee jaar relevante werkervaring (kan ook opgedaan worden na de opleiding).

Twijfel je of je de juiste vooropleiding hebt om met de studie bewindvoerder te starten? Bekijk dit document voor de richtlijnen en neem altijd contact op met het Landelijk Kwaliteitsbureau CBM om jouw situatie voor te leggen.  

Waarom de e-Learning Bewindvoerder bij Hoffelijk Financiële Zorg?

De e-Learning Bewindvoerder bevat alle aspecten om je op te leiden tot professioneel bewindvoerder. In je eigen leeromgeving aan de slag met de theorie en casuïstiek, waar en wanneer het voor jou het beste uitkomt. De casussen zijn praktijkgericht, zodat je een goed beeld krijgt van wat je kunt verwachten als bewindvoerder. In de e-learning vind je ook praktische tips waar je direct mee aan de slag kan als bewindvoerder.

e-Learning Bewindvoerder

€ 795,00 incl. btw € 866,55

 Circa 33 uur studiebelasting

Volledig digitaal

12 maanden toegang tot leeromgeving

Naar de webshop

Programma

Wanneer je de e-Learning Bewindvoerder volgt, komen de volgende onderwerpen aan bod:

Beschermingsbewind
Allereerst wordt de basis van bewind voeren behandeld. Zo wordt duidelijk binnen welke rechtssystemen je als beschermingsbewindvoerder te werk gaat en met welke schuldposities je aan de slag gaat.

Ondernemen als Bewindvoerder
Daarna krijg je een inzicht in het managen van je eigen bewindvoerdersonderneming. Deze module is ook interessant voor bewindvoerders in loondienst.

Sociale zekerheid & belastingrecht
Tijdens deze module leer je meer over de vormen van inkomen waar je cliënt recht op heeft. Aan de hand van klantcasussen ga je dieper in op de materie, zodat je beschikt over de juiste kennis van de regelgeving op deze gebieden.

Positief vermogen & nalatenschappen
Als bewindvoerder kun je ook te maken krijgen met cliënten die een positief vermogen hebben. Aan de hand van casuïstiek leer je stap voor stap waar je op moet letten.

Schulden
We nemen je mee in wat de wettelijke vereisten zijn van schuldhulpverlening en leren je wat er in dit kader komt kijken bij het nemen van beslissingen over de schulden van je cliënt.

Effectieve communicatie & klantcontact
Deze module bevat de achterliggende theorie over communicatie. Door de praktische tips van ervaren bewindvoerders leer je omgaan met cliënten die door verschillende persoonlijke omstandigheden bij jou onder bewind staan.

Ethiek & integriteit
Als bewindvoerder kun je voor ethische vraagstukken komen te staan. In deze module geven we je tips en handvatten om de juiste beslissing te nemen.

Tot slot rond je de e-learning af met een afsluitend examen. Wanneer je deze met succes hebt afgerond, ontvang je een bewijs van deelname.

Meer weten over de e-Learning Bewindvoerder?

Waar wacht je nog op? Bestel vandaag nog de e-Learning Bewindvoerder en ga gelijk aan de slag. Heb je nog vragen? Neem contact met ons op via 010 – 760 11 03 of het contactformulier.

Ben je benieuwd naar wat we nog meer te bieden hebben voor bewindvoerders? Bekijk dan ons volledige aanbod.

Naar de webshop