Post-hbo-opleiding Bewindvoerder

Tijdens de Post-hbo-opleiding Bewindvoerder word je klaargestoomd om als bewindvoerder aan de slag te gaan. Als bewindvoerder sta je mensen bij die door bijvoorbeeld schulden, verslaving of een verstandelijke beperking niet zelfstandig voor hun geldzaken en bezittingen kunnen zorgen. Jij als professioneel bewindvoerder gaat ze daarbij helpen. Wil jij professioneel bewindvoerder worden? Schrijf je vandaag nog in voor de opleiding.

Inhoud opleiding Bewindvoerder

Met de Post-hbo-opleiding Bewindvoerder, leer je alle kneepjes van het vak bewindvoering. De opleiding duurt twee maanden, inclusief twaalf lesdagen. Ter voorbereiding op de klassikale trainingsdagen, ga je aan de slag met het online studiemateriaal. Zo ga je goed voorbereid de trainingen in. De lesdagen zijn praktijkgericht ingedeeld en bestaan uit relevante casussen. Daarnaast is er ruimte voor kritische vragen aan de trainers. Het programma van de Post-hbo-opleiding heeft ten opzichte van de Basisopleiding Bewindvoerder extra verdieping op de onderdelen sociale zekerheid en belastingrecht, schulden, effectieve communicatie en klantcontact. Er wordt ook dieper ingegaan op het ondernemen als bewindvoerder.

Waarom Post-hbo Bewindvoerder bij Hoffelijk Financiële Zorg?

 

  • Je maakt een vliegende start als professioneel bewindvoerder.
  • De focus ligt niet alleen op het bewindvoerder worden, je gaat ook aan de slag met het bouwen aan een stevige en gezonde basis voor jouw onderneming.
  • Praktijkgerichte lesdagen worden gegeven door professionals uit het werkveld.

Post-hbo-opleiding Bewindvoerder

€ 4.250,00 incl. btw € 5.142,50

Circa 36 uur thuisstudie

Digitaal studiemateriaal inbegrepen

Twaalfdaagse training van onze topdocenten

12 maanden toegang tot leeromgeving

Inclusief toetsing via ExSI-examen

Klassikaal

Naar de webshop

Voor wie?

Om de Post-hbo-opleiding Bewindvoerder te kunnen volgen, moet je aan een van de volgende eisen voldoen:

  • Je hebt een passende hbo-bacheloropleiding als vooropleiding gevolgd en afgerond met een diploma; of
  • Je hebt een hbo-bacheloropleiding gevolgd die niet zonder meer passend is, maar passend is te maken met het afronden van een aanvullende cursus; of
  • Je hebt een havo- of vwo-diploma óf een passende mbo-4 opleiding afgerond met twee jaar relevante werkervaring (kan ook opgedaan worden na de opleiding).

Twijfel je of je de juiste vooropleiding hebt om met de studie bewindvoerder te starten?Bekijk dit document voor de richtlijnen en neem altijd contact op met het Landelijk Kwaliteitsbureau CBM om jouw situatie voor te leggen.  

Programma

Het twaalfdaagse lesprogramma is als volgt ingedeeld:

Beschermingsbewind (2 dagen)
We zullen je eerst meenemen in de basis van bewind voeren. Je gaat aan de slag met schuldposities en het rechtssysteem waarbinnen jij je taken gaat uitvoeren.

Ondernemen als Bewindvoerder (1 dag)
Deze training geeft je inzicht in het managen van je eigen bewindvoerdersonderneming en zorgt voor een stevig en gezonde basis van je bedrijf. Dit is ook van toegevoegde waarde voor bewindvoerders in loondienst.

Sociale zekerheid & belastingrecht (2 dagen)
Tijdens deze twee dagen gaan we dieper in op de materie aan de hand van klantcasussen. Je huidige kennis over regelgeving wordt opgefrist, zodat je weer precies weet waar je op moet letten bij je cliënten.

Positief vermogen & nalatenschappen (1 dag)
Aan de hand van casuïstiek bespreken we de verschillende onderdelen van het vermogen van je cliënt, zodat het voor jou helder wordt wat je wel en niet moet doen bij vermogende klanten.

Schulden (3 dagen)
We nemen je tijdens deze drie dagen mee in wat de wettelijke vereisten zijn van schuldhulpverlening en leren je wat er in dit kader komt kijken bij het nemen van beslissingen over de schulden van een cliënt.

Effectieve communicatie & klantcontact (2 dagen)
Samen kijken we naar de achterliggende theorie over communicatie en houden we elkaar door middel van rollenspellen een spiegel voor.

Ethiek & integriteit (1 dag)
Als bewindvoerder kun je voor ethische vraagstukken komen te staan. Hoe pak je dit aan? Deze dag staat in het teken van casussen en opinie. Breng je eigen worstelingen in en spar hierover met de docent en deelnemers.

Onze aanpak

Wanneer je de Post-hbo-opleiding Bewindvoerder volgt, bieden we je de mogelijkheid om deze af te ronden met het ExSI-examen. Ter voorbereiding op dit examen, hebben we het studiemateriaal aangevuld met drie representatieve oefenexamens.

Na het succesvol afronden van de Post-hbo Bewindvoerder van Hoffelijk, ontvang je een officieel diploma dat is erkend door het Centrum Post Initieel Onderwijs Nederland (CPION).

Meer weten over de Post-hbo-opleiding Bewindvoerder?

Ben je nieuwsgierig geworden naar de Post-hbo-opleiding Bewindvoerder of wil je meer informatie? Neem contact met ons op via 010 – 760 11 03 of het contactformulier.

Ben je benieuwd naar wat we nog meer te bieden hebben voor bewindvoerders? Bekijk dan ons volledige aanbod.

Naar de webshop