Workshop Schulden

Hoe neem jij beslissingen over de schulden van je cliënt? Het is vaak lastig om de optimale aanpak te bepalen voor een cliënt. Dit komt omdat geen enkele financiële situatie gelijk is. Tijdens de Workshop Schulden leren we jou om hierop in te spelen. Wil jij als bewindvoerder jouw vak nog beter kunnen uitoefenen? Schrijf je dan nu in.

Voor wie?

Zit jij als bewindvoerder nog niet zo lang in het vak? Of wil je meer leren over hoe je een cliënt met problematische schulden het beste kunt begeleiden? Dan is deze workshop ideaal voor jou. Bewindvoerder worden is één ding. Jezelf blijven ontwikkelen, bijvoorbeeld door middel van een cursus voor bewindvoerders, is een tweede en zeker niet minder belangrijk. Met deze workshop ontwikkel je weer nieuwe inzichten over het thema schulden.

Bij de Workshop Schulden is digitaal studiemateriaal inbegrepen. In je online leeromgeving kun je in je eigen tempo al aan de slag gaan met de informatie van de Workshop Schulden. Ben jij enthousiast geworden over deze workshop? Schrijf je dan nu in.

Wil je je nog meer verdiepen in het vak van bewindvoering? Kijk dan eens naar onze andere workshops.

Workshop Schulden

€ 975,00 incl. btw € 1.179,75

 6 uur thuisstudie

Klassikaal

Training van onze topdocenten

Naar de webshop

Programma

Tijdens deze driedaagse training ga je de eerste dag aan de slag met de theorie. Daarna ligt de focus op het toepassen van de theorie in praktijksituaties. Financiële problematiek varieert in de praktijk van een eenmalig beslag op het inkomen of een kleine huurachterstand, tot problematische schulden waarvoor een minnelijke of wettelijke schuldsanering nodig is. Aan de hand van relevante casussen leren we je in deze workshop hoe je een goede inschatting kunt maken, om het best passende plan te kiezen voor de cliënt.

De volgende onderwerpen komen aan bod:

  • Hoe schulden ontstaan en welke soorten schulden er zijn;
  • Wanneer schulden problematisch zijn en wat je in dit geval moet doen;
  • Het minnelijk traject van de schuldhulpverlening en de Wettelijke Schuldsanering (Wsnp);
  • (Dwang)maatregelen schuldhulpverlener;
  • Wat schulden of andere omstandigheden zijn die voor een bewindvoerder een schuldsanering belemmeren en wat je in dat geval wel kunt doen;
  • Hoe je een betalingsvoorstel aan een schuldeiser opstelt;
  • Berekening van de beslagvrije voet en het vrij te laten bedrag (theorie en oefeningen);
  • Algemene en specifieke maatregelen schuldeisers; en
  • Wat overwegingen zijn die bij de schuldeiser een rol spelen bij de beoordeling van een betalingsvoorstel of schuldsaneringsvoorstel en hoe je daarop in kunt spelen.

Meer weten over de Workshop Schulden?

Kun je niet wachten om te starten? Schrijf je dan nu in voor de Workshop Schulden. Wil je meer weten over deze workshop? Neem contact met ons op via 010 – 760 11 03 of het contactformulier.

Wil je je nog meer verdiepen in het vak bewindvoering? Kijk dan eens naar onze zes andere workshops.

Naar de webshop