Budgetcoaches 

Overweeg je om budgetcoach te worden? Of ben je al budgetcoach en wil je meer weten over hoe je  jouw cliënten kunt helpen? Bij Hoffelijk Financiële Zorg ga je aan de slag met inhoudelijke vakkennis en praktische vaardigheden op het gebied van budgetcoaching. Een opleiding die we je zowel digitaal als klassikaal aanbieden. Schrijf je vandaag nog in voor de opleiding Budgetcoach.

Ik wil budgetcoach worden

Wil jij je eerste stappen zetten in de financiële zorgsector om budgetcoach te worden? Bij Hoffelijk Financiële Zorg kun je met de e-Learning Budgetcoach alle basis kennis opdoen die je nodig hebt om zelfstandig aan de slag te gaan als budgetcoach. Aansluitend kun je de praktijkopleiding volgen, waarmee je de kennis uit de e-learning leert toepassen in de praktijk. Zo kun je je eerste cliënten van het beste advies voorzien.

E-Learning
Budgetcoach

Met de e-Learning Budgetcoach ga je geheel online aan de slag met de theorie die nodig is om als budgetcoach aan de slag te gaan. Je leert in je eigen tempo in je persoonlijke online leeromgeving. Je gaat onder andere met onderwerpen als budgetteren, schulden signaleren, en ethiek en integriteit aan de slag. (Start vandaag nog met de e-learning!)

Lees meer

Praktijkopleiding
Budgetcoach

Tijdens de vierdaagse Praktijkopleiding Budgetcoach ga jij aan de hand van verschillende oefeningen de kennis waar je al over beschikt toepassen in de praktijk.

Lees meer

Examenvoorbereiding Kiwa

Ga jij binnenkort het Examen Kiwa SHV 3 afleggen? Of wil je het Praktijkassessment Kiwa doen? Bereid je dan optimaal voor met onze oefenexamens en/of digital classroom.

Lees meer

Ik ben budgetcoach

Ben je een budgetcoach en wil je jouw vaardigheden blijven ontwikkelen? Of wil je continu up-to-date blijven van alle actualiteiten binnen jouw vakgebied, zodat je je cliënt van het beste advies kunt voorzien? Dan ben je bij ons aan het juiste adres. Bij Hoffelijk Financiële Zorg bieden we verschillende online trainingen en een Praktijkopleiding Budgetcoach die perfect aansluiten op de dagelijkse werkzaamheden waar je als budgetcoach mee in aanraking komt. Daarnaast kun je met Permanent Actueel Budgetcoaches op de hoogte blijven van alle ontwikkelingen rondom jouw vakgebied. Kijk hieronder naar wat het beste bij jou past of neem contact met ons op voor advies.

Online training Budgetcoach

Tijdens de online trainingen versterk je je vaardigheden als budgetcoach. Schulden signaleren, budgetteren, en ethiek en integriteit zijn onderwerpen waar je onder andere mee in aanraking komt tijdens de online training. Ben je benieuwd naar de andere onderwerpen? En wil je gecertificeerd budgetcoach worden? Neem dan contact met ons op.

Lees meer

Permanent Actueel Budgetcoach

Wil jij op de hoogte blijven van alle relevante ontwikkelingen, zonder hier te veel tijd aan te besteden? Met Permanent Actueel van Hoffelijk Financiële Zorg maken wij dit voor jou mogelijk. Wij zorgen ervoor dat alle ontwikkelingen in jouw vakgebied klaarstaan in onze leeromgeving, zodat jij zoveel mogelijk tijd kunt besteden aan je cliënten. Word ook Permanent Actueel Budgetcoach.

Lees meer

Wat is een budgetcoach?

De term budgetcoach komt steeds vaker voor in de media, maar wat is een budgetcoach nou eigenlijk? Een budgetcoach is iemand die te werk gaat als (tijdelijke) coach en overzicht in de inkomsten en uitgaven van cliënten creëert. Als een cliënt schulden heeft, wordt er in eerste instantie gekeken of deze financiële problemen nog zonder hulp op te lossen zijn. Als blijkt dat het overzicht over de inkomsten en uitgaven verloren is, wordt er een budgetcoach ingeschakeld, mits de schulden kunnen worden afbetaald binnen drie jaar. Wanneer deze schulden niet binnen drie jaar kunnen worden afbetaald, spreken we van problematische schulden en wordt er een schuldhulpverlener ingeschakeld.

Wat doet een budgetcoach? 

Budgetcoaches hebben verschillende taken. Je bent zowel bij het financiële als sociale aspect van de cliënt betrokken. Het uiteindelijke doel van een budgetcoach is om de cliënt zelfredzaam te maken. Om dit te realiseren zijn de volgende taken van essentieel belang voor een budgetcoach:

  • Je moet een budgetplan kunnen opstellen;
  • Je creëert een totaalbeeld voor de financiële situatie van de cliënt;
  • Je geeft tips om een overzichtelijke en gemakkelijk bij te houden administratie op te zetten; en
  • Je bent sociaal betrokken bij jouw cliënt.

Wil je meer weten over Budgetcoaches?

Heb je toch nog een vraag of heb je behoefte om te sparren? Neem dan gerust contact met ons op via het online contactformulier of via 010 – 760 11 03.