Budgetcoaches 

Overweeg je om budgetcoach te worden? Of ben je al budgetcoach en wil je meer weten over hoe je  jouw cliënten kunt helpen? Bij Hoffelijk Financiële Zorg ga je aan de slag met inhoudelijke vakkennis en praktische vaardigheden op het gebied van budgetcoaching. Een opleiding die we je zowel digitaal als klassikaal aanbieden. Schrijf je vandaag nog in voor de opleiding Budgetcoach.

Ik ben budgetcoach

Overweeg je om budgetcoach te worden? Of ben je al budgetcoach en wil je meer weten over hoe je jouw cliënten kunt helpen? Bij Hoffelijk Financiële Zorg ga je aan de slag met inhoudelijke vakkennis en praktische vaardigheden op het gebied van budgetcoaching. Een opleiding die we je zowel digitaal als klassikaal aanbieden. Schrijf je vandaag nog in voor de opleiding Budgetcoach.

E-Learning
Budgetcoach

Met de e-Learning Budgetcoach ga je geheel online aan de slag met de theorie die nodig is om als budgetcoach aan de slag te gaan. Je leert in je eigen tempo in je persoonlijke online leeromgeving. Je gaat onder andere met onderwerpen als budgetteren, schulden signaleren, en ethiek en integriteit aan de slag. (Start vandaag nog met de e-learning!)

Lees meer

Online training Budgetcoach

Tijdens de online trainingen versterk je je vaardigheden als budgetcoach. Schulden signaleren, budgetteren, en ethiek en integriteit zijn onderwerpen waar je onder andere mee in aanraking komt tijdens de online training. Ben je benieuwd naar de andere onderwerpen? En wil je gecertificeerd budgetcoach worden? Neem dan contact met ons op.

Lees meer

Permanent Actueel Budgetcoach

Wil jij op de hoogte blijven van alle relevante ontwikkelingen, zonder hier te veel tijd aan te besteden? Met Permanent Actueel van Hoffelijk Financiële Zorg maken wij dit voor jou mogelijk. Wij zorgen ervoor dat alle ontwikkelingen in jouw vakgebied klaarstaan in onze leeromgeving, zodat jij zoveel mogelijk tijd kunt besteden aan je cliënten. Word ook Permanent Actueel Budgetcoach.

Lees meer

Wat is een budgetcoach?

De term budgetcoach komt steeds vaker voor in de media, maar wat is een budgetcoach nou eigenlijk? Een budgetcoach is iemand die te werk gaat als (tijdelijke) coach en overzicht in de inkomsten en uitgaven van cliënten creëert. Als een cliënt schulden heeft, wordt er in eerste instantie gekeken of deze financiële problemen nog zonder hulp op te lossen zijn. Als blijkt dat het overzicht over de inkomsten en uitgaven verloren is, wordt er een budgetcoach ingeschakeld, mits de schulden kunnen worden afbetaald binnen drie jaar. Wanneer deze schulden niet binnen drie jaar kunnen worden afbetaald, spreken we van problematische schulden en wordt er een schuldhulpverlener ingeschakeld.

Wat doet een budgetcoach? 

Budgetcoaches hebben verschillende taken. Je bent zowel bij het financiële als sociale aspect van de cliënt betrokken. Het uiteindelijke doel van een budgetcoach is om de cliënt zelfredzaam te maken. Om dit te realiseren zijn de volgende taken van essentieel belang voor een budgetcoach:

  • Je moet een budgetplan kunnen opstellen;
  • Je creëert een totaalbeeld voor de financiële situatie van de cliënt;
  • Je geeft tips om een overzichtelijke en gemakkelijk bij te houden administratie op te zetten; en
  • Je bent sociaal betrokken bij jouw cliënt.

Wil je meer weten over Budgetcoaches?

Heb je toch nog een vraag of heb je behoefte om te sparren? Neem dan gerust contact met ons op via het online contactformulier of via 010 – 760 11 03.