Mentoren

De regie over je eigen leven houden, dat willen we toch allemaal? Helaas is niet iedereen hiertoe in staat. Als mentor ben je de aangewezen persoon om de belangen van jouw cliënt op het gebied van de juiste zorgverlening te behartigen. Ben je al mentor en wil je je kennis hierover verbreden? Hoffelijk Financiële Zorg biedt jou de mogelijkheid om te starten als mentor. Als mentor ben je natuurlijk nooit uitgeleerd. Daarom geven we mentoren ook de kans om zichzelf verder te ontwikkelen door middel van korte (online) workshops en trainingen.

Online trainingen mentoren

Tijdens onze online trainingen voor mentoren verdiep jij je verder in het mentorschap. Kies zelf welke online training het beste bij jou past. De online trainingen vinden plaats in onze digital classroom. Op deze manier ga je zelfstandig én met medecursisten op een actieve manier aan de slag met casussen.

Lees meer

Permanent Actueel

Wil jij altijd up-to-date blijven en je kennis binnen jouw vakgebied vergroten? Hoffelijk Financiële Zorg biedt Permanent Actueel aan voor alle beroepsgroepen en dus ook voor mentoren. In je persoonlijke online leeromgeving wordt je continu op de hoogte gehouden van alle ontwikkelingen voor mentoren. Bekijk nu ons aan bod en bestel via de webshop jouw abonnement.

Lees meer

Wat is een mentor?

Een mentor is de wettelijke vertegenwoordiger van de cliënt. Het is een beschermingsmaatregel voor mensen die niet goed voor hun eigen zorgbelangen kunnen opkomen. Aan de hand van de behoeften en wensen, spreken de cliënt en mentor af om hierover te praten. Iedere cliënt vult dat op zijn eigen manier in. Centraal in het mentorschap staat de bevoegdheid die de mentor heeft om voor de cliënt op te komen. Een mentor is dus geen maatje of begeleider.

Wat doet een mentor? 

Een mentor is verantwoordelijk voor alle zaken rondom de cliënt, behalve de financiën. Daar is de bewindvoerder namelijk verantwoordelijk voor. Er wordt ook nog onderscheidt gemaakt tussen een professioneel mentor en een vrijwillige of familie mentor.

Hoe word ik professioneel mentor?

Als professioneel mentor moet je voldoen aan kwaliteitseisen, waar jaarlijks op wordt gecontroleerd. Voor zowel de professionele mentor als normale mentor moeten de volgende taken worden uitgevoerd:

 

  • Je regelt de zorg met zorgverleners en behandelaars;
  • Je houdt persoonlijk contact met de cliënt;
  • Je komt in actie wanneer de cliënt de benodigde zorg niet krijgt;
  • Je grijpt in wanneer een situatie niet goed is voor de cliënt;
  • Je doet verslag aan de rechter over het verloop van het mentorschap;
  • Je behartigt de belangen van je cliënt;
  • Je adviseert de cliënt bij het nemen van persoonlijke beslissingen; en
  • Je vertegenwoordigt de cliënt in zijn of haar verzorging, behandeling en begeleiding.

Meer weten over de mogelijkheden voor Mentoren?

Heb je toch nog een vraag of heb je behoefte om te sparren? Neem dan gerust contact met ons op via het online contactformulier of via 010 – 760 11 03.