Schuldhulpverleners

Wil jij schuldhulpverlener worden? Of ben jij al een schuldhulpverlener en wil jij je meer verdiepen in het vak? Dan ben je bij Hoffelijk Financiële Zorg aan het goede adres. Bij ons kun jij je eerste stappen zetten om schuldhulpverlener te worden en je kunt je verder ontwikkelen als schuldhulpverlener door korte (online) workshops en trainingen te volgen. Welke optie past het beste bij jou?

Ik wil schuldhulpverlener worden

Wil je zo snel mogelijk aan de slag als schuldhulpverlener? Leer met behulp van de e-Learning Schuldhulpverlener alle basiskennis die je nodig hebt om aan de slag te gaan. Zo kun je op je eigen tempo je eerste stappen maken om schuldhulpverlener te worden. Vervolgens kun je met de Praktijkopleiding Schuldhulpverlener oefenen om de kennis uit de e-learning toe te passen in de praktijk.

E-Learning Schuldhulpverlener

Met de e-Learning Schuldhulpverlener word jij voorzien van alle basiskennis die je als schuldhulpverlener nodig hebt. Je leert geheel in je eigen tempo in je persoonlijke online leeromgeving, waar je twaalf maanden toegang tot hebt.

Lees meer

Praktijkopleiding Schuldhulpverlener

Breng je kennis in de praktijk met de Praktijkopleiding Schuldhulpverlener. In vier dagen ga je aan de slag met de verschillende taken waar je als schuldhulpverlener mee te maken krijgt.

Lees meer

Examenvoorbereiding Kiwa

Wil jij je Kiwa-examen SHV 1 of SHV 2 binnenkort afleggen of wil je het praktijkassessment doen en ben je op zoek naar een complete voorbereiding. Bekijk dan ons aanbod.

Lees meer

Ik ben schuldhulpverlener

Wil jij je verder ontwikkelen binnen jouw vakgebied als schuldhulpverlener? Bij Hoffelijk Financiële Zorg bieden we verschillende mogelijkheden die jou helpen om te blijven groeien in je vak. Je kunt als ervaren schuldhulpverlener oefenen met je praktijkvaardigheden door middel van onze Praktijkopleiding Schuldhulpverlener. Verder geven we je ook de mogelijkheid met Permanent Actueel Schuldhulpverlener om op de hoogte te blijven van alle ontwikkelingen binnen jouw vakgebied. Zo kun je jouw cliënten van het beste advies voorzien.

Online training Schuldhulpverlener

Bij de Online trainingen kan je kiezen uit verschillende thema’s. Leer hoe je effectief kunt communiceren tijdens de online training Effectieve Communicatie, of ga aan de slag met de online training Efficiënt werken. Welk onderwerp spreekt jou het meeste aan?

Lees meer

Permanent Actueel Schuldhulpverlener

Heb jij al een manier gevonden om op de hoogte te blijven van de actuele wijzigingen binnen jouw vakgebied? Met Hoffelijk Financiële Zorg word jij een jaar lang voorzien van korte nieuwsberichten die relevant zijn binnen jouw vakgebied. Wij verzamelen alle ontwikkelingen voor je, zodat je dit zelf niet hoeft te doen.

Lees meer

Wat is een schuldhulpverlener?

Een schuldhulpverlener is iemand die mensen helpt bij het wegwerken van ernstige financiële schulden. Het gaat hierbij om schulden die niet binnen drie jaar kunnen worden afbetaald. Schuldhulpverleners zijn er voor cliënten om hen door het gehele proces te begeleiden, met als doel om de cliënten zelfredzaam te maken.

Wat doet een schuldhulpverlener?

Een schuldhulpverlener helpt mensen met problematische schulden. Je inventariseert geldproblemen, onderhandelt met eventuele schuldeisers en lost de schuldensituatie op. In tegenstelling tot een budgetcoach, geef je als schuldhulpverlener niet alleen advies, maar ben je betrokken bij het gehele financiële proces. Als schuldhulpverlener heb je de volgende taken:

  • Je voert intake-, coachings-, vervolg- en eindgesprekken met cliënten;
  • Je verwijst niet-zelfredzame cliënten naar een traject van wettelijke schuldsanering of naar andere instanties;
  • Je geeft voorlichting en coaching rondom het afbouwen naar zelfredzaamheid;
  • Je stelt voortgangsrapportages op;
  • Je onderhandelt met schuldeisers; en
  • Je verricht hercontroles.

Meer weten over de mogelijkheden voor Schuldhulpverleners?

Heb je toch nog een vraag of heb je behoefte om te sparren? Neem dan gerust contact met ons op via het online contactformulier of via 010 – 760 11 03.