Praktijkopleiding Schuldhulpverlener

Er komt veel op je pad als je schuldhulpverlener bent. Hoe voer je bijvoorbeeld een intakegesprek? En wat verwachten jouw cliënten van je? Het is van belang dat je een cliënt goed uitlegt wat er allemaal gaat komen en dat jij op de juiste manier met schuldeisers communiceert. Benieuwd hoe je dit in de praktijk brengt? Meld je dan aan voor de Praktijkopleiding Schuldhulpverlener.

Voor wie?

Je wilt graag aan de slag als schuldhulpverlener en om die reden oefenen met hoe je jouw kennis in de praktijk toepast. Of misschien heb je al ervaring als schuldhulpverlener en wil je graag aan je vaardigheden werken. De Praktijkopleiding Schuldhulpverlener gaat je hierbij helpen. Heb je nog geen opleiding op het gebied van schuldhulpverlening gevolgd? Dan raden we je aan voorafgaand aan deze opleiding eerst de e-Learning Schuldhulpverlener te volgen.

Inhoud

Je beschikt al over de theorie die je als schuldhulpverlener nodig hebt in de praktijk. Op basis van deze kennis nemen we je mee in de dagelijkse praktijk. Tijdens de praktijkopleiding maak je kennis met de cliënt. Samen ga je aan de slag om de situatie van deze cliënt in kaart te brengen en werk je toe naar een passende oplossing. Aan de hand van rollenspellen, animaties, intervisie en andere spelvormen zorgen we ervoor dat jij zo goed mogelijk voorbereid de praktijk in gaat.

Jouw ontwikkeling als schuldhulpverlener staat gedurende de vier praktijkdagen centraal. Zo kun jij je na het volgen van deze opleiding optimaal inzetten voor je cliënten. We passen je kennis toe in casussen en gaan aan de slag met de ontwikkeling van je vaardigheden door middel van praktijksimulaties. Daarnaast is het belangrijk dat je bewust bent van je eigen gedrag en wat dat voor effect heeft op anderen. Daarom maken we gebruik van reflectieopdrachten.

Praktijkopleiding Schuldhulpverlener

€ 1.250,00 incl. btw € 1.512,50

 Vierdaagse training

 Circa 8 uur thuisstudie

Klassikaal

12 maanden toegang tot leeromgeving

Training van onze topdocenten

Naar de webshop

Programma

Deze praktijkopleiding bestaat uit vier dagen die met elkaar verbonden zijn via huiswerk- en voorbereidingsopdrachten. Je gaat tijdens deze opleiding op het volgende in:

Dag 1:
We zoomen in op het proces van schuldhulpverlening en introduceren de cliënt. Jij gaat daarna werken aan een plan van aanpak.

Dag 2:
Welke competenties en vaardigheden passen bij een schuldverlener? Passen deze bij jou? En hoe pas je ze toe in de praktijk? Hiermee ga je aan de slag.

Dag 3:
We verdiepen ons in de verschillende mogelijkheden van het schuldregelen en het berekenen van het Vtlb. Daarnaast ga je aan de slag met het opzetten van een schuldregeling voor je cliënt.

Dag 4:
Tijdens de laatste trainingsdag komt de Wsnp aan bod. We sluiten de praktijkdagen af met een spelvorm waarin alle opgedane kennis en ervaring voorbij komt.

Meer weten over de Praktijkopleiding Schuldhulpverlener?

Waar wacht je nog op? Bestel vandaag nog de Praktijkopleiding Schuldhulpverlener en ga gelijk aan de slag. Heb je nog vragen of wil je meer informatie over de opleiding? Neem contact met ons op via 010 – 760 11 03 of het contactformulier.

Ben je benieuwd naar wat we nog meer te bieden hebben voor schuldhulpverleners? Bekijk dan ons volledige aanbod.

Naar de webshop