Hoffelijk voorziet Sfd-medewerkers in kennis over actualiteiten

In dit interview vertelt Esther Koeman, directeur-bestuurder van Stichting Financiële Dienstverlening ZHN (Sfd), over haar ervaring met Hoffelijk tot nu toe.

De ervaring van
Esther Koeman
Directeur-bestuurder Stichting Financiële Dienstverlening

De ervaring van
Esther Koeman
Directeur-bestuurder Stichting Financiële Dienstverlening

Sinds eind 2017 is Sfd klant van Hoffelijk. Wij voorzien hun medewerkers van permanente educatie in de vorm van Permanent Actueel.

Vanuit welke behoefte zijn jullie begonnen met Permanent Actueel van Hoffelijk?
“Vanaf 2014 is er veel veranderd in de wet- en regelgeving, ook voor onze ervaringsdeskundigen. Ondanks dat de kwaliteitseisen aan onze organisatie 100% op orde zijn, hebben al deze veranderingen ook eisen gesteld aan de inrichting en communicatie met betrekking tot de dossiers. Onze stichting biedt daarom al jarenlang permanente educatie aan.

We merkten echter dat in de praktijk veel van deze opleidingen een herhaling was van de stof. Dit gaf slechts een bevestiging dat er binnen onze stichting goed beheer werd gevoerd. Maar onze medewerkers hadden duidelijk behoefte aan kennis over actualiteiten. Met deze kennis kunnen ze direct anticiperen op de wijzigingen en actualiteiten binnen de wet- en regelgeving in de financiële zorgverlening. Iets wat Permanent Actueel van Hoffelijk ons biedt.”

Hoe ervaren jullie deze innovatieve manier van permanente educatie?
“Vanaf eind 2017 is de stichting begonnen met Permanent Actueel via Hoffelijk. Door deze manier van permanente educatie aan te bieden aan onze medewerkers, voorzien we hen in hun kennisbehoefte.

Ze lezen met Permanent Actueel de korte actualiteitsberichten, gevolgd door een toets. De medewerkers van de stichting ervaren het op deze wijze behalen van de verplichte permanente educatie als een vernieuwing en innovatief op het gebied van opleidingen, die de medewerkers hiervoor gewend waren te volgen.

Vanwege het succes heeft de stichting vanaf half 2018 het opleidingsaanbod vergroot en uitgebreid naar de overige medewerkers. Deze medewerkers geven wij daarmee ook de kans hun kennis te verrijken en de gelegenheid om door te kunnen groeien naar een andere functie.”

“Hoffelijk voorziet onze stichting in een opleidingsbehoefte op maat waarbij de klant- leveranciersverhouding goed in balans is en Hoffelijk direct met ons schakelt indien dit nodig is.”

Over de stichting (Sfd)
“Stichting Financiële Dienstverlening ZHN bestaat sinds dit jaar 25 jaar, maar acteerde daarvoor al onder de naam van de rechtsvoorgangers GGZ Rivierduinen. In samenwerking met de rechtsvoorgangers van Bavo Europoort en Het Raamwerk heeft GGZ Rivierduinen de stichting opgericht.

Zij voeren inmiddels al 50 jaar hun dienstverlening met passie voor hun cliënten uit. Het merendeel van hun medewerkers is langer dan 10 jaar in dienst en sommigen zelfs langer dan 40 jaar. De medewerkers hebben hart voor de mens achter het financiële plaatje. Zij behandelen ieder individu als gelijkwaardig. Iets waar de stichting met recht trots op is.”

Factsheet
Logo review Sfd

Stichting Financiële Dienstverlening ZHN

Oprichting:

1994

Aantal medewerkers:

11

Samenwerking sinds:

2017

Dienst:

Permanente Educatie

Website: